1 – Eksiksiz doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından doldurulmuş vize başvuru formu
2 - Yunanistan Konsolosluğuna hitaben Türkçe ya da Yunanca vize talep dilekçesi. (Dilekçenizde 5 ana madde belirtilmelidir.)
a.Seyahatin amacı
b.Seyahat tarihleri
c.Seyahat edecek kişinin görevi
d.Masrafların kimin tarafından karşılanacağı
e.Şirket yetkilisi tarafından imzalanmalı ve kaşe olmalıdır.
2 - Bağlı bulunduğunuz kurumdan alınmış görev/izin belgesi
3 - Son 3 aya ait Maaş Bordroları (İmzalı ve kaşeli olmalıdır.)
4 - Kimlik fotokopisi
5 - Evlilik Cüzdanı fotokopisi veya nüfus kayıt örneği
6 - Banka Hesap Cüzdanı fotokopisi veya son 3 aya ait banka hesap dökümü
a. Son hesap hareketi 15 günden eski olmamalı,
b. Minimum 2500 TL bakiyesi bulunmalı
c. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalı
d. Dökümlere bankanın imza sirküleride eklenmelidir.
7 - Geçerli Pasaport: Pasaportunuz son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalıdır ve en az iki adet boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportunuzun geçerlilik süresi, talep edilen vize süresinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
8 - Geçerli Pasaportların, Eski tip pasaportlar için: Eski tip pasaportlar için: 1,2,3,4,5,6,7 ve sonuncu sayfalarının fotokopileri. Yeni tip pasaportlar için ise sadece kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi gereklidir. Daha önce Shengen Vizesi aldıysanız o vizenin bulunduğu sayfaların fotokopisi
9 - Fotoğraf - İki adet yakın zamanda çekilmiş biometrik fotoğraf – bilgisayarda taranmış fotokopiler kabul edilmemektedir. (fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmalı ve başvuru formuna yapıştırılmalıdır)
10 - Otel ve uçak rezervasyonu
11 – Özel araçla gidilecekse araç ruhsatı fotokopisi
12 - Sigorta: 30.000 Euro veya $50.000 tutarında, Schengen bölgesindeki tüm seyahat sürenizi kapsayacak şekilde geçerli olan seyahat sağlık sigortası. Çok girişli vizeye sahip iseniz, minimum olarak ilk gidiş sürenizi kapsayacak şekilde bir seyahat sigortasına sahip olmanız gerekmektedir.